Öppen aktivitet fortsätter under 2019 och utökas mot vuxna

 2018-10-26

Vi har haft samarbetet med föreningar, företag och Enköpings kommun inom Öppen aktivitet vår och höst, i snart ett år och är glada över att kunna förlänga det här samarbetet. Olika föreningar har sedan januari år 2017 erbjudit Öppna gratis aktiviteter i våra bostadsområden för ungdomar och barn.

Föreningarna har även ökat vuxennärvaron ute i våra områden kvällstid under fredagar och lördagar genom vuxenvandring som också varit en del i föreningarnas engagemang.

 

De är roligt att se tillbaka på hur många aktiviteter som vi faktiskt tillsammans har utfört. Under året har vi samverkat med många bland annat med skolor och fritidsgårdarna, vilket varit en framgångsfaktor. Det är jätte kul att få träffa våra ungdomar i flera sammanhang. Vi hoppas självklart att de här samarbetet fortsätter att utvecklas och blir ännu bättre. Så att varje verksamhet bidrar med de man kan och har spetskompetens inom. Det är häftigt hur mycket kunskap vi alla har och kan dela med varandra när vi samarbetar.

 

Genom beviljade Folkhälsomedel från Region Uppsala har vi även fått möjlighet att kunna prova på konceptet Öppen aktivitet för vuxna och äldre, med fokus på rörelse och hälsa år 2019. Det ska bli superkul!

 

Vi vill passa på att uppmärksamma att Öppen aktivitet pågår fram till vecka 49 så än är det inte försent att prova på någonting! Kika i foldern.