ÄLVDANSEN - förmedlas nu!

Bli en av de första att flytta in i våra svanenmärkta, klimatsmarta nyproducerade bostäder i Älvdansen!

Bo cirka 500 meter från Enköpings station och få gång- och cykelavstånd till det stora handelscentret på Myran-området. Här hittar du flertalet butiker, restauranger, gym och service. I Älvdansen och Enköping får du även närhet till ett brett föreningsliv och naturupplevelser!


Digital visning

Kika på den digitala visningen av en möblerad bostad på 54,5 kvm med två rum och kök på Älvdansen! Passa även på att boka en privat visning och titta på en 1:a, den möblerade 2:an som visas i digitala visningen och en 3:a!

Foto på ett möblerat rum med öppen planlösning med en ikon över för vid klick på bilden spela video

Boka privat visning!

Du kan boka visning oavsett om du har gjort intresseanmälan, fått erbjudande eller skrivit på kontrakt. Med anledning av Corona arrangerar vi endast bokade visningar.

BOKA PRIVAT VISNING

Ljusa bostäder med fin standard

Bostäderna i Älvdansen är välplanerade och ljusa med fina, miljömedvetna materialval. I alla boytor är det vackra parkettgolv i ek och i hall och badrum är det grå klinker på golv. Badrummen är helkaklade och en del badrum är förberedda för installation av egen tvättutrustning. Alla bostäder har tillgång till gemensam tvättstuga på bottenplan.

Det finns 1:or, 1,5:or, 2:or och 3:or med flera olika planlösningar så här har du stora möjligheter att hitta en bostad som passar perfekt för ditt liv hemma! En del av bostäderna har balkong alternativt uteplats att njuta av. Till husen hör en generös innergård som skapar fina förutsättningar för umgänge!

Förmedlingen pågår!

Bostäderna som ligger på Eiravägen 7 och 9 förmedlas under hösten 2021. Inflyttning för dessa sker i slutet av januari 2022.

Längst ner på denna sida ser du vilket datum varje bostad kommer förmedlas.

När du vill anmäla ditt intresse vidarelänkas du till Uppsala Bostadsförmedling som sköter förmedlingen av EHB:s bostäder. Så här söker du bostad hos EHB!

Bostäderna som ligger på Friggavägen 4, Eiravägen 3 och Eiravägen 5 är uthyrda. Inflyttning för dessa sker i november i år.

Bilplats

Förmedlingen av bilplatserna på Älvdansen har startat och fler bilplatser släpps kontinuerligt i samband med att bostäderna förmedlas. På Älvdansen har EHB även bilplatser med laddstolpe för elbil.

På Älvdansen gäller särskilda regler för att hyra bilplats. Du får hyra max 1 bilplats per bostad och du måste vara skriven på någon av EHB:s bostäder på Älvdansen.

Bilplatser förmedlas av EHB via en separat kö. Läs mer om hur du ställer dig i kö för bilplats. 

Se lediga bilplatser 


Bostadsväljare

I bostadsväljaren kan du titta närmare på vart bostäderna ligger i huset, se de olika planlösningarna och hitta din favorit! Håll sedan koll på dagen när den förmedlas och anmäl ditt intresse! 

Foton

Här ser du foton på den möblerade visningslägenheten som är på 54,5 kvm och 2 rum och kök. Standard och materialval är desamma för samtliga av våra bostäder på Älvdansen.

Kök i vitt med matplats och ekparkett på golv

Ljust kök med matplats och ekparkett på golv. Vita köksluckor med handtag i rostfritt. Rostfri diskbänk med vitt kakel ovanför och grå bänkskiva. Spis med häll och spiskåpa ovanför.

Vardagsrum med soffa och arbetsplats. Ekparkett på golv.

Denna bostad har öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Det finns generöst med utrymme som ger möjlighet att exempelvis möblera för att kunna studera eller arbeta hemifrån. Det finns även bostäder med planlösningar som erbjuder separata ytor för kök med matplats och vardagsrum om du föredrar det!

Sovrum med vitmålade väggar och ekparkett på golv. Möblerat med säng, sängbord och byrå. Fönster på två väggar och utgång till balkong.

Rymligt sovrum med härligt ljusinsläpp från två håll och balkongdörr med glasparti ända ner till golv. Denna bostad har utgång till en möblerbar balkong som vätter mot innergården.

Helkaklat vitt badrum med grå klinker på golv. Dusch med duschdraperi.

Badrummet är helkaklat i vitt med grå klinker på golv. Badrumsskåpet ovanför handfatet har dörrar med dubbelsidigt spegelglas. En del av bostäderna är förberedda för installation av egen tvättutrustning. Denna bostad är inte det. Det framgår i varje objektsbeskrivning och planritning om badrummet är förberett för detta eller inte.

Hall med blå säkerhetsdörr, vitmålade väggar och gå klinker på golv. Två vita garderober för förvaring. På den vita hatthyllan hänger fotbollsskor, en jacka och en cykelhjälm. Skaftet på en innebandyklubba skymtas till vänster i bilden.

Hall med goda förvaringsmöjligheter, hatthylla och säkerhetsdörr.

Husfasad i vitt, rött och grått längs med Frejas allé med entré för adressen Friggavägen 4.

Först förmedlas bostäderna i huset med fasad längs med Frejas allé. Denna bild är tagen i mars 2021. På bilden ser du bostäderna med adress Friggavägen 4 samt den gråa fasaden med gula fönsterkarmar är bostäder med adress Eiravägen 3.

Husfasader i vitt, rött och grått på Älvdansen.

Till husen hör en generös innergård som skapar fina förutsättningar för umgänge! Denna bild är tagen i mars 2021. Under hösten förmedlas bostäderna i huset till vänster i bild med adresserna Eiravägen 7 och Eiravägen 9.

Grön kartnål BÄSTA LÄGET
för ett praktiskt, socialt och aktivt liv!

Stationen, centrum, mataffärer, förskola, skola, gymnasium, idrotts-, sim-, tennis-, padel- och ishall, golfbana, grönområden samt flera av Enköpings vackra parker ligger inom gång- och cykelavstånd så här får du bästa förutsättningar till ett såväl praktiskt som socialt och aktivt liv!

 • Stationen - cirka 500 m
 • Matvarubutik - cirka 600 m
 • Tennis och padel - cirka 1 km
 • Stora torget - cirka 1,8 km
 • Förskola - cirka 800 m
 • Skola - cirka 100 m
 • Gymnasium - cirka 2,5 km
 • Fritidsbåtshamn - cirka 2,5 km
 • Idrotts- och ishall - cirka 2,7 km
 • Pepparrotsbadet - cirka 3 km
 • Golfbana - cirka 3,2 km
 • Badstrand - cirka 6,8 km

Gillar du att handla närproducerad mat direkt från producenterna? Då får du gångavstånd till en samordnad utlämning som i dagsläget sker på pendlingsparkeringen!

Ikoner för padel, basket, simning, cykling, bowling, golf och rugby mot bakgrunder i olika färger.

Hur många padelbanor finns det egentligen i Enköping?

Det har vi inte riktigt koll på, men det finns 6 padelhallar och den närmaste får du cirka 1 km till! Kolla vilka padelbanor som är tillgängliga just nu på MATCHi:s webbplats!

Lockas du inte av spela padel har du i Älvdansen närhet till Enköpings breda föreningsliv med cirka 400 föreningar och mycket fina fritidsmöjligheter!

Kika i föreningsregistret på Enköping kommuns webbplats!


5 gröna stjärnor

5-stjärnigt pendlingsläge!

Med cirka 500 meter till stationen tar du dig med SJ till Stockholms centralstation på cirka 40 minuter, eller varför inte åka cirka 12 minuter för att ansluta till SL:s rosa linje i Bålsta och resa vidare i deras nät? Res i andra riktningen med SJ och nå Västerås på cirka 15 minuter!

Ikon i blått som symboliserar ett tåg mot en grön bakgrund. Vita skyltar med blå text Sthlm C 40 minuter, SL Rosa linje 12 minuter, Västerås C 15 minuter.

Bo klimatsmart och svanenmärkt!

EHB:s hus på Älvdansen har flera lösningar för att få så energieffektiv drift som möjligt! På taken har solceller monterats. Elen som solcellerna producerar används till fastighetsel, energiåtervinning samt produktion av varmvatten och värme via värmepumpar.

Husen är även byggda med ett miljövänligare alternativ till betong som är baserat på slaggprodukter. 

Du som hyresgäst kan enkelt bidra till ett hållbart boende genom att följa din individuella el- och varmvattenförbrukning.

Huset du kommer bo i är Svanenmärkt! Läs gärna mer om vad det innebär på Svanens webbplats!


Den nya stadsdelen Älvdansen fortsätter att växa och utvecklas!

De första bostadshusen i området är redan på plats och många har flyttat in.

Här bygger EHB 163 hyreslägenheter i olika storlekar med fokus på grönska, lek och gemenskap. Bostäderna passar dig som gillar att bo naturnära och pendlingsvänligt, utan att behöva välja bort närheten till centrum!

När området är färdigt kommer 800 bostäder, omvårdnadsboende, skola och förskola att samsas i åtta kvarter.

Du hittar mer information om stadsdelen Älvdansen på Enköping kommuns webbplats Enköping växer!

Du hittar mer information om livet i vår härliga stad på Enköping kommuns webbplats Upplev Enköping!

 

 


Bostadsinformation

Här hittar du mer information om bostäderna. Av de 163 bostäderna förmedlades 87 av dem under maj, juni och juli och resterande 76 förmedlas under hösten 2021. Listorna är uppdelade efter antal rum. Klickar du på objektsnumret kommer du till bostadens sida i bostadsväljaren. I bostadsväljaren ser du vart bostaden ligger i byggnaden, du kan ladda hem bofaktablad med planlösning m.m. Klickar du på knappen i kolumnen för förmedlingsstart kommer du till bostadens sida. Under de dagar som bostaden förmedlas kan du göra en intresseanmälan. 

1 Rum och kök

Det finns totalt 77 stycken bostäder med 1 rum och kök. Nu förmedlas de sista 1:orna som ligger på Eiravägen 7 och 9.

1:orna som ligger på Friggavägen 4, Eiravägen 3 och Eiravägen 5 har blivit uthyrda.

Objektsnummer Yta i kvadratmeter Adress Våningsplan Balkong/Uteplats Månadsavgift, exklusive el och varmvatten Förmedlingsstart Inflyttningsdag
1791-1-0004 35 Eiravägen 9 0 Uteplats 5 509 kr Intresseanmälan avslutad. 2022-01-27
1791-1-0016 35 Eiravägen 9 1 - 5 125 kr 2022-01-31
1791-1-0054 35 Eiravägen 9 4 - 5 125 kr Intresseanmälan avslutad. 2022-01-31
1791-1-0059 33 Eiravägen 7 4 - 4 971 kr Intresseanmälan avslutad. 2022-01-31

 

1,5 Rum och kök

Det finns totalt 17 stycken bostäder med 1,5 rum och kök. Samtliga 1,5:or har blivit uthyrda.

Den första etappen har inflyttning den 28:e oktober (Friggavägen 4, Eiravägen 3, Eiravägen 5) och den andra etappen den 27:e januari 2022 (Eiravägen 7 och Eiravägen 9).

Dessa bostäder har en separat yta som du exempelvis kan nyttja som sovplats, till studier eller arbete hemifrån.

2 Rum och kök

Det finns totalt 44 stycken bostäder med 2 rum och kök. Samtliga 2:or har blivit uthyrda. 

Den första etappen har inflyttning den 28:e oktober (Friggavägen 4, Eiravägen 3, Eiravägen 5) och den andra etappen den 27:e januari 2022 (Eiravägen 7 och Eiravägen 9).

3 Rum och kök

Det finns totalt 25 stycken bostäder med 3 rum och kök. Samtliga 3:or har blivit uthyrda.

Den första etappen har inflyttning den 28:e oktober (Friggavägen 4, Eiravägen 3, Eiravägen 5) och den andra etappen den 27:e januari 2022 (Eiravägen 7 och Eiravägen 9).

Det finns två olika planlösningar, den ena har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och den andra har separata ytor för kök med matplats och vardagsrum. Badrummen i samtliga 3:or är förberedda för installation av egen tvättutrustning.

 

Bostadsväljare

I bostadsväljaren kan du titta närmare på vart bostäderna ligger i huset, se de olika planlösningarna och hitta din favorit! Håll sedan koll på dagen när den förmedlas och anmäl ditt intresse!