Öppen aktivitet

Är du mellan 9 och 15 år och vill delta i olika aktiviteter? Då är öppen aktivitet någonting för dig! Under hösten mellan veckorna 39 och 49 har du möjlighet att prova på fotboll, basket och boxning! Alla aktiviteter är gratis och du kan prova så många gånger du vill!

Fotboll på fredagar

F som i fredag och fotboll!

Fotboll - för tjejer

Kom och spela fotboll med oss! Med fokus på glädje varvar vi lekar med fotbollsspel. Ledare från ESK:s damlag är på plats.

TID Fredagar klockan 16:30–18:00
PLATS Rombergaskolans gymnastiksal
MER INFO ESK Fotboll, Torgny Carlsson 073-398 49 78

 

Fotboll - för killar

Kom och spela fotboll med oss, alla kan vara med oavsett förkunskap! Vi spelar för att det är roligt, det blir mest match. Under hela passet deltar ledare från ESK:s herrlag.

TID Fredagar klockan 17:00-18:30
PLATS Västerledsskolans gymnastiksal
MER INFO ESK Fotboll, Torgny Carlsson 073-398 49 78

logo för fotbollsklubben ESK, Enköpings sportklubb. Grön stiliserad krans med löv och ett grönt band i mitten med gula versala bokstäverna ESK.

Basket på lördagar

På lördagar kan du välja att spela basket på Lillsidan eller i Romberga!

Basket - Lillsidan

Kom så spelar vi basket tillsammans! Alla är välkomna oavsett om du har provat förut eller är nybörjare. Vi varvar både basketspel, övningar och olika lekar. Det går såklart bra att prata med oss ledare om du vill önska en lek!

TID Lördagar klockan 17:00-19:00
PLATS Västerledsskolans gymnastiksal
MER INFO IF Basket för alla, Sahra Omar 070-787 98 53, ikhlas_900@hotmail.com

 

Basket - Romberga

Kom och spela basket med oss! Det kommer finnas ledare på plats och du är välkommen oavsett om du är nybörjare eller en van spelare! Vi fokuserar på att skapa en glädjefylld lördagskväll med basket som aktivitet.

TID Lördagar klockan 18:00-19:30
PLATS Rombergaskolans gymnastiksal
MER INFO Somaliska kultur och idrottsföreningen, Saed Mustafekadar 070-404 82 24

Boxning på söndagar

Kom och boxas med oss! Boxning är en rolig sport som alla kan utöva oavsett om du har tidigare erfarenhet eller är nybörjare. Vi erbjuder boxning i tjej- och killgrupper där du får testa på olika boxningsövningar med boxningstillbehör. Du boxas inte mot någon annan, utan fokus kommer vara på en rolig och glädjefylld aktivitet i form av roliga parövningar. Varmt välkommen!

TID Söndagar klockan 16:00-17:30
PLATS Västerledsskolans gymnastiksal
MER INFO Enköping Athletic City Club, Mostafa Abusagr 070-771 57 44, enkopingcityac@hotmail.com

Enköping Athletic City Club logo. Ett kattdjur och en fågel i stiliserat svart och vitt ovanför en röd cirkulär bård med föreningens namn i. I mitten finns två knutna händer som möts, en har brun hud och en har beige hud.


Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för ungdomsidrott. Det finns därför maxantal för varje aktivitet och aktiviteten kan hållas utomhus om vädret tillåter. Byt om hemma, handtvätt innan aktivitet är obligatoriskt. Kom ihåg - stanna hemma om du har förkylningssymptom. Följ Öppen aktivitet på Facebook och Instagram och för att få senaste informationen!


Föreningar sökes till våren 2022!

Genom Öppen aktivitet sponsrar EHB aktiviteter som riktar sig till barn och ungdomar mellan 9-15 år. Vi riktar oss till föreningar, förbund eller verksamheter som vill främja en aktiv fritid för alla barn och unga. Som deltagare i Öppen aktivitet genomför er förening enkla aktiviteter som är gratis och öppna för alla. Detta för att alla ska få möjligheten att hitta ett intresse som passar dem och för att locka flera till er förening eller verksamhet. Det kan handla om idrott, kultur eller andra goda samhällsaktiviteter som skapar en aktiv fritid för barn och ungdomar. Ni kan som förening ansöka om att vara med i Öppen aktivitet två gånger per år. Öppen aktivitet pågår under en höst- och en vårtermin och är alltid 11 veckor åt gången. Vårterminen för 2022 pågår från och med vecka 10 till och med vecka 20. Det utgår en ekonomisk ersättning för varje tillfälle som ni anordnar aktiviteter, cirka 1000 kr per pass.

EHB sammanställer och gör iordning marknadsföringsmaterial med alla aktiviteter inför varje termin. Som deltagande förening har ni ett ansvar att marknadsföra aktiviteterna, delta på terminsavslutningen, ta bilder till sociala medier, löpande rapportera hur det går och antal besökare.

EHB sponsrar inte:

  • Privata aktiviteter och enskilda individer.
  • Föreningar och förbund med verksamhet som inte ligger i linje med våra värderingar.
  • Föreningar och förbund med religiös eller politisk verksamhet.
  • Verksamheter och idrotter som fokuserar på prestation framför glädje.

Skicka in ansökan

Fyll i formuläret direkt på datorn och maila till Emelie Lidman, Områdesutvecklare på EHB via emelie@ehb.se senast 9:e januari 2022.

Vi kommer kontakta utvalda föreningar löpande och återkoppla till alla som har ansökt senast vecka 3.


Konceptet Öppen aktivitet

Öppen aktivitet är ett samarbete mellan Enköpings Hyresbostäder, Enköpings kommun, föreningslivet och företag. Öppen aktivitet vill sänka trösklarna till föreningslivet genom att erbjuda spontana och roliga tillfällen att prova på olika aktiviteter. Öppna aktiviteter är alltid gratis och det krävs inga förkunskaper att delta. Öppen aktivitet riktar sig mot ungdomar mellan 9-15 år.


Bakgrunden till samarbetsformen

Enköpings Hyresbostäder vill att alla hyresgäster hos oss ska trivas och känna sig trygga i sina bostadsområden. Vi kan genom Öppen aktivitet ge alla förutsättningar att prova på någonting nytt i en trygg och glädjefull miljö. Föreningsengagemang har många positiva hälsoeffekter!