När du bor hos EHB ingår ett antal tv-kanaler och surf med 0,5mbit/sekund i din hyresavgift. EHB:s fastigheter har öppet fibernät och du kan själv välja att beställa ytterligare tjänster. Du betalar själv kostnaderna för dessa.

Via Open Universe plattform får du tillgång till flera leverantörer av bredband, tv, och telefonitjänster med hastigheter från 1mbit/s– 1Gbit/s. Det innebär att det finns ett utbud för alla, oavsett om du enbart betalar räkningar och läser tidningen på nätet eller om du arbetar eller studerar hemifrån. Även för dig som inte har någon dator eller surfplatta så finns telefoni- och tv-tjänster att titta närmare på!

Tjänsteutbud och leverantörer (Open Universe webbplats)

Vill du ha lite hjälp att hitta rätt tjänst och leverantör? SMS:a ordet BREDBAND till 72 660 så återkommer Open Universe till dig. Du kan även kontakta Open Universe direkt på 0770-82 55 55 under vardagar mellan klockan 08:00-17:00.

Installationsguide

Ladda ned instruktion - koppling av bredbandsuttag till mediabox


Serviceanmälan och support

Vill du göra en serviceanmälan, få support eller ställa fakturafrågor som gäller de digitala tjänster som du har beställt kontaktar du din leverantör. På Open Universe webbsida för driftinformation finns länkar till leverantörernas webbsidor för driftinformation och support. På din beställningsbekräftelse eller faktura hittar du också kontaktuppgifter.

Efter elavbrott

Om dina tjänster inte fungerar efter ett elavbrott så kan du behöva starta om din utrustning. Det gör du enklast genom att:

  1. Dra ur strömkabeln ur tjänstefördelare, tv-box och telefonidosa.
  2. Vänta 10 sekunder.
  3. Sätt därefter i strömkabeln igen.

Om felet kvarstår efter att utrustningen startats om, kontaktar du din leverantör.


Så här beställer du basutbudet som ingår i din hyresavgift

Om du bor på Eiravägen, Friggavägen, Skolvägen eller Verkstadsvägen följer du stegen nedan. Vill du ha lite hjälp att beställa kan du ringa direkt till Telenor på telefon 020-22 22 22. Bor du på någon av våra övriga adresser behöver du inte göra något, boxen är redan installerad i din bostad och det är bara att ansluta kontakterna!

1. Besök Open Universe webbplats. Fyll i ditt postnummer och välj din gatuadress.

Skärmdump som visar formulärfält på Open Universe webbplats

2. Klicka på alternativet TV. Filtrera genom att välja Telenor i rullistan.

Skärmdump från Open Universe webbplats

3. Klicka på knappen Läs mer och köp för Telenor TV Bas. Det paketet ingår i din hyresavgift.

Skärmdump från Open Universe webbplats

4. Klicka på knappen Lägg i varukorg för alternativet Ingår i din hyresavgift. Tv-boxen lånar du av dem kostnadsfritt.

Skärmdump från Open Universe webbplats