Det här fixar du! - filmklipp med tips

Det finns vissa saker som ligger på dig att fixa i och kring din lägenhet. Sådant som är bra att kunna, som du behöver kunna! En del är självklart, kunskap som du har och saker du redan gör. Annat kanske du behöver bli påmind om.

Vatten kan orsaka stora skador, därför är det viktigt att du gör en serviceanmälan så fort du upptäcker en vattenläcka. Vattenläckor är akuta ärenden som anmäls genom att du ringer oss på 0171-62 58 20 under våra telefontider eller 0171-62 58 58 utanför våra telefontider.

Här har vi samlat 10 kortare filmklipp som kan ge dig tips och instruktioner inom olika ämnen. Du kan pausa, spola fram eller tillbaka och titta så många gånger du vill! Filmerna finns textade på svenska, engelska, arabiska samt somaliska. Byt språk på textningen genom att klicka på kugghjulet, pratbubblan eller de tre prickarna i youtube-spelaren.

Bra luft och värme

Enkla eljobb

Rensa vattenlåset

Städa golvbrunnen

Brandsäkra dig

EHB ser till att det finns en brandvarnare i din bostad, men du som hyresgäst måste testa den med jämna mellanrum för att försäkra dig om att den fungerar. Det är även du som byter batteri efter behov.

Vanligt tvättvett

Sortera matresten

Matavfall ska du lägga i den bruna påsen för kompostering. Övrigt avfall ska du sortera i de kärl som finns vid miljöstationen. Tänk på att vika ner kartonger så mycket det går så att de inte tar så mycket plats i kärlet.

Vad gör du då med avfall som du inte kan sortera och inte hör hemma i något kärl, som exempelvis möbler? Grovsopor och farligt avfall måste du själv transportera till Återbruket, dessa får ej lämnas i våra soprum/källare/bredvid mijöstationer. På denna sida på Vafab:s webbplats finns karta och öppettider till Återbruket.

Stopp i diskhon

För att slippa stopp i diskon på grund av fett och matrester ska du slänga fett, kaffesump, teblad, matrester och liknande i den bruna påsen för matavfall. Håller du rent i diskhon så undviker du både stopp och dålig lukt.

Kökets vitvaror

Din säkerhetsdörr