Samarbeten

Vi samarbetar med olika verksamheter i kommunen, föreningsliv, företag och andra aktörer.

Öppen aktivitet

Vårt arbete med Öppen aktivitet fortsätter tillsammans med Enköpings föreningsliv och vi erbjuder gratis aktiviteter för barn och ungdomar. Föreningarna har gjort ett fantastiskt arbete och ESK:s ”Fotboll för tjejer” i Romberga slog rekord under 2019 med 20 deltagare.

Vi har också haft områdesaktiviteter som exempelvis ”Tisdagskul” på Sadelmakaren under sommaren och flera andra aktiviteter fördelat på våra områden.

Läs mer om aktiviteter som erbjuds via Öppen aktivitet!

Fritidsakademin

Fritidsakademin är ett projekt som drivs i samarbete mellan Medborgarskolan, RF-SISU, Hyresgästföreningen och EHB. Fritidsakademin kommer att erbjuda gratis aktiviteter och spännande föreläsningar för alla åldrar!

Följ Fritidsakademins facebooksida för att få mer information om kommande aktiviteter!

Omnia - daglig verksamhet

Samarbetet med Omnia – daglig verksamhet som inleddes under 2018 fortsatte även under 2019. Omnias Företagsteam EHB är uppskattade kollegor på vår arbetsplats och de hjälper till med att erbjuda god service och skapa trevliga miljöer i EHB:s bostadsområden.

Läs mer om Företagsteam EHB på Omnias webbsida

Människan bakom uniformen

EHB deltar också i projektet MBU (människan bakom uniformen) där de deltagande ungdomarna får se och prova på EHB:s arbete och diskutera social hållbarhet med oss.

Läs mer om projektet MBU på Enköpings kommuns webbsida

Sommarjobbare hjälper till med uteskötsel

Under sommaren erbjuder EHB ett tiotal ungdomar sommarjobb för att utföra utvändig fastighetsskötsel som innebär bland annat ogräsrensning, gräsklippning samt städning. 

sommarjobbare_2020

Sommaren 2020 förstärktes vår markgrupp med sommarjobbare födda 2002, 2003 och 2004.

Yrkeshögskolan får praktik

EHB har även ett samarbete med Yrkeshögskolan som innebär att deras elever får praktisera hos EHB tillsammans med vår markgrupp. De får möjlighet att testa sina kunskaper i vårt bestånd inom bland annat växtkunskap, beskärning, trädgård, skötsel och anläggning. Samarbetet fungerar väldigt bra och eleverna imponerar!