Vinnaren och finalisterna i odlingstävlingen

Få inspiration till att odla genom finalisternas bilder i EHB:s odlingstävling! Vi fick många fina bidrag och utsåg 6 finalister.

Vd och Förvaltningschef på EHB står på scen och delar ut vinst till en finalist

Vinnaren röstades fram av besökarna på Trädgårdsdagen och presenterades på scenen i Drömparken. På bild syns EHB:s VD Carina Weir och EHB:s Förvaltningschef Irene Starborg som delar ut pris till en av finalisterna. Vinnaren vann ett Enköpings presentkort med ett värde på 500 kr och övriga finalister vann ett Enköpings presentkort med ett värde på 250 kr.

Vinnarens bidrag

Trädgård med växter planterade i kruka och i mark

Trädgården har skapats utan att kunna så mycket, utan lärt sig längs vägen. Tomater och kryddväxter är viktigt, men även smultron! Det är det goda, sedan plats för det vackra… dahlior, stjärnflocka och solrosor (med flera blommor)! Allt ramas in av lummig murgröna för att skapa ett rum för växande. Blandar vilt och litar på växtkraften!

Finalisternas bidrag

Bukett med blommor

Bukett med blommor som är plockade i trädgården! Den består bland annat av dahlior, blåklint, vita rosor, flera sorters zinnia, tandpetarsilja, tusensköna och läkemalva. Bakom buketten är en av rabatterna med vallmo och annat smått och gott.

Odling på balkong

Odlingen av diverse plantor har blivit ett nytt intresse. Från ett litet frö till en fullfjädrad växt är riktigt häftigt att se när man har lagt ner så mycket förarbete och omsorg!

Odling på en kolonilott

Odling på en kolonilott. Halva ytan är planerad för odling av grönsaker i 3 pallkragar och land med hallon, krusbär samt svarta och röda vinbär. Andra halvan har blommor med tanken att något blommar hela sommaren! Iris, daglilja, olika nävor, pion, mossflox, olika funkior, prästkrage, zinnia, flox, rosor, dahlior och kaprifol. Det finns även två rosenbågar, en med klätterrosen ”Flammentanz” och den andra med klematisen ”Summer snow” en sky med små vita blommor.

Odling i kruka på balkong

Första sommaren med balkong efter många år i hus. Tanken var mysigt och grönt, så saknaden efter trädgård blev mindre. Odlingen består av ett salixträd som övervintrat på balkongen, dahlior, penséer, pelargoner och det finns även ätbart som tomater och gurka.

Odling i blombåge på balkong

En blomsterbåge med slingrande blomma för dagen på balkongen med en mysig plats för att sitta och njuta av dagen.