EHB har rekryterat en ny VD

Ägarrepresentant, delar av styrelsen och Martin Gepertz framför entrén till EHB

Styrelsen för AB Enköpings Hyresbostäder har utsett Martin Gepertz till ny vd för bolaget. Martin Gepertz tillträder vd-tjänsten 1 september 2024. 

Vi är mycket glada över att utse Martin Gepertz som vd för EHB. Martin har lång erfarenhet av allmännyttans viktiga uppdrag och vi är övertygade om att han med sin värdefulla kompetens kommer kunna bidra till en fortsatt hållbar utveckling av bolaget och Enköping, säger Elisabeth Norman, styrelseordförande för EHB.

Elisabeth Norman med ett flerbostadshus i bakgrunden

Martin Gepertz har sedan 2018 haft rollen som vice vd för Västerås allmännyttiga bostadsbolag Bostads AB Mimer, med knappt 12 000 bostäder och 166 anställda. Innan dess var han under sju år bolagets administrativa chef för funktionerna ekonomi/finans, IT, inköp och utveckling. Martin har gått branschorganisationen Sveriges Allmännyttas vd-program och offentliga sektorns managementprogram på Handelshögskolan i Stockholm. Han har även en kandidatexamen i företagsadministration och ekonomi från Mälardalens högskola.

Jag är hedrad och glad över att få tillträda som vd för Enköpings Hyresbostäder som är ett välskött bolag med många kompetenta och erfarna medarbetare. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet vidareutveckla EHB och bidra till Enköpings framtid, säger Martin Gepertz.

Martin Gepertz

Tillförordnad vd Malin Wikman återgår till sin tjänst hos EHB som ekonomi- och kundservicechef i samband med att Martin Gepertz tillträder vd-tjänsten.

Vi i styrelsen vill rikta ett stort tack till Malin för hennes värdefulla insatser. Det har gett bolaget och medarbetarna förutsättning att fortsätta arbetet under denna period och vi har fått tid att genomföra en bra rekryteringsprocess, säger Elisabeth Norman, styrelseordförande för EHB.

Kontakt

Kontaktperson för pressrelaterade frågor kring denna information är Elisabeth Norman, styrelseordförande Enköpings Hyresbostäder, som nås via e-post elisabeth.norman@politiker.enkoping.se.


Foton

På gruppbilden syns från vänster:

  • Peter Book, styrelseordförande Enköpings kommuns moderbolag AB.
  • Martin Gerpertz, tillträdande vd EHB.
  • Thomas Ekblom, styrelseledamot EHB.
  • Elisabeth Norman, styrelseordförande EHB.
  • Theo Caldwell, vice styrelseordförande EHB.

Gruppbild tagen av EHB.

Porträttfoto på Elisabeth Norman är taget av HejFoto.

Porträttfoto på Martin Gepertz är taget av Bostads AB Mimer.