Stämningsfull invigning av förnyelsen av Västerledstorg

Abbe Trollkarl drog en stor publik och uppskattades av många!

Den här torgförnyelsen som vi tillsammans gjort möjlig fortsätter vi att ge liv och rörelse till genom att mötas, slå oss ner, spela, leka och bjuda in till gemensamma aktiviteter.

Vi välkomnar besökare, boende, verksamheter, föreningar och allmänhet att ta initiativ till att arrangera aktiviteter som bidrar till att göra torget till en levande mötesplats!

Representanter från EHB bjöd på fika

Flera representanter från EHB fanns på plats och bjöd alla besökare på kaffe, glögg, pepparkakor och lussebullar!

5 personer står på en scen och sjunger. I förgrunden syns publiken.

Svenska kyrkan Enköping bjöd på stämningsfull sång från scenen och publiken tog plats på de nya sittmöblerna.

Twisterspel på konstgräsmatta, sittmöbel, plantering och ett pingisbord

Spelet Twister och ett pingisbord bjuder in till aktivitet och utmaningar! Flera planteringskärl är utställda och bidrar med färg och grönska efter säsong.


Det här har EHB tidigare gjort på Västerledstorg

EHB köpte Västerledstorg i slutet av 2017. Vi påbörjade då en dialog kring hur vi tillsammans med boende, besökare, verksamheter och Enköpings kommun kunde förändra torget för att göra det till en levande mötesplats.

En viktig punkt som snabbt lyftes var att torget kändes stängt och det behövde öppnas upp och skapa mer insyn och på så vis bjuda in fler att vistas och passera torget. För att möjliggöra detta arbetade vi tillsammans med bland andra Enköpings kommun för att kunna flytta fritidsgården V-boden från dess tidigare lokaler på torget. Den nya lokalen för fritidsgården renoverades och anpassades och i oktober 2019 hade vi en mycket välbesökt och uppskattad invigning av V-bodens nya lokaler.

Nästa steg var att riva de gamla lokalerna som fritidsgården hade innan flytten för att på så vis öppna upp torget.

När rivningen var gjord fortsatte vi dialogen med boende och verksamheter kring vad nästa steg för torget skulle bli. Många önskade sig fler sittplatser, plats för lek och aktiviteter och möjlighet att arrangera event som loppis. En sådan här omvandling görs bäst tillsammans och vi är mycket tacksamma för alla förslag och idéer som kommit in och som legat till grund för den förändring som nu gjorts.

Vill du boka en plats på torget?

Kontakta oss via e-post info@ehb.se. Det kostar inget att boka plats.

Boka plats på torget


Var med och vidareutveckla Västerledstorg!

Är du intresserad av att engagera dig i Västerledstorg och ingå i vår referensgrupp? I referensgruppen arbetar vi tillsammans med verksamheter och besökare för att göra torget till en uppskattad levande mötesplats.

Kontakta EHB:s Områdesutvecklare Emelie via emelie@ehb.se för mer information!


Hösten 2021

Detaljerad beskrivning av förnyelsen av Västerledstorg


Våren 2022

Under våren färdigställs torget med fler planteringar och målning av spelbräde på scenen samt motivmålning på jalusier.