UPPMANING - AVVAKTA!

 

2020-12-21

Med anledning av de skärpta nationella föreskrifterna och allmänna råden uppmanar vi nu våra hyresgäster att hjälpa oss att minimera risken för smittspridning. Ta del av de åtgärder som vi har satt in sedan tidigare som är samlade på denna sida och uppmärksamma särskilt att:

  • Avvakta med att göra serviceanmälan som inte är absolut nödvändig att åtgärda just nu.
  • Lämna din bostad när vi ska åtgärda en serviceanmälan hos dig.

Då vi värnar om våra hyresgäster och medarbetare får EHB:s medarbetare inte åtgärda serviceanmälan när någon befinner sig i bostaden då det innebär en risk för smittspridning.

Gör serviceanmälan som inte är akut helst via Mina sidor på ehb.se eller via e-post info@ehb.se om du har möjlighet.

Behöver du besöka oss måste du först boka tid. Boka tid genom att maila info@ehb.se eller ringa 0171-62 58 20.

De skärpta nationella föreskrifterna hittar du på Folkhälsomyndighetens webbplats

 


Här har vi samlat all information som berör våra hyresgäster angående anpassningar som gäller tillsvidare för att minimera risk för smittspridning. Den senaste informationen presenteras överst.


Uppmaning för att minimera risk för smittspridning

2020-10-21

Med anledning av de skärpta allmänna råden för Uppsala län uppmanar vi nu våra hyresgäster att hjälpa oss att minimera risken för smittspridning. Ta del av de åtgärder som vi har satt in sedan tidigare som är samlade på denna sida och uppmärksamma särskilt att:

  • Avvakta med att göra serviceanmälningar som inte är absolut nödvändiga att åtgärda just nu.
  • Lämna din bostad när vi ska reparera eller åtgärda en serviceanmälan hos dig.
  • Gör serviceanmälan som inte är akut helst via Mina sidor på ehb.se eller via e-post info@ehb.se
  • Du måste boka tid om du behöver besöka oss. Boka tid genom att maila info@ehb.se eller ringa 0171-62 58 20.

De stärkta allmänna råden för Uppsala län hittar du på Folkhälsomyndighetens webbplats


Anpassning vid serviceåtgärd

2020-04-30

För våra hyresgästers och medarbetares trygghet kommer vi från och med 4 maj endast utföra arbeten hemma hos våra hyresgäster när de inte är hemma. Denna anpassning genomförs för att minimera smittspridning mellan hyresgäster och medarbetare.

Vad behöver du göra?

Det innebär att du i samband med att du gör en serviceanmälan måste godkänna att vi får gå in i din bostad för att utföra åtgärden när du inte är hemma. Du måste också hänga nyckeln i tuben eller ställa låset i serviceläge, beroende på vilken dörr du har, så att vi kan komma in.

Vad händer om någon är sjuk?

Om någon i ditt hushåll har symtom på smitta utför vi endast akuta åtgärder som är relaterade till avlopp, vatten, el, värme, kylskåp/frys eller utelåsning/trasig nyckel.

Har du funderingar kring detta eller något annat så finns vi tillgängliga via chatten, via mail info@ehb.se och telefon 0171-62 58 20! Vill du besöka oss måste du först boka besök via mail eller telefon.


EHB tar endast emot bokade besök

2020-04-21

Har du tänkt att besöka oss? Vi tar tillsvidare endast emot bokade besök och du bokar tid genom att maila till info@ehb.se eller ringa oss på 0171-62 58 20.

Vi gör detta för att säkerställa vår service över tid och av omtanke för dig som besökare, för våra medarbetare och för att ta vårt ansvar i att bidra till minskad smittspridning av COVID-19 i vårt samhälle. Vi hoppas på din förståelse och att vi tillsammans hjälps åt att skydda varandra!

Tips! Dygnet runt kan du logga in på Mina sidor på ehb.se för att lösa många ärenden själv och du kan även hitta hjälp och tips via vår nya funktion Frågor & Svar på ehb.se.

Vi är som vanligt även tillgängliga via mail och telefon och vi hjälper dig gärna!


Gratis bredband till de som inte har någon aktiv bredbandstjänst

2020-03-24

Open Universe som tillhandahåller det öppna fibernätet hos EHB erbjuder tillsammans med några av sina leverantörer 1 månads gratis bredband till de som inte har någon aktiv bredbandstjänst för att de ska kunna jobba, studera eller hålla kontakt hemifrån.

Läs mer om erbjudandet på Open Universe:s webbplats


Info med anledning av coronaviruset

2020-03-16

Vi ber alla våra hyresgäster att i första hand lösa ärenden via Mina sidor på ehb.se eller maila till info@ehb.se. Har man inte möjlighet till det kan man ringa oss under våra telefontider på 0171-62 58 20.

Har du eller någon i ditt hushåll symtom som hosta, feber eller luftvägsbesvär ska du inte besöka oss, använd digitala kontaktvägar eller telefon istället. När du gör en serviceanmälan uppger du om du eller någon i ditt hushåll är sjuk eller uppvisar symtom som hosta, feber eller luftvägsbesvär. Vi gör då en bedömning om ärendet behöver åtgärdas akut eller om det kan planeras in senare. Har du gjort serviceanmälan och blivit sjuk – meddela oss! Då gör vi en bedömning om ärendet kan vänta.

Vår personal samt hantverkare som vi anlitar följer myndigheternas rekommendationer – att hålla god handhygien och vid minsta symtom stanna hemma från jobbet för att minimera smittorisken.

På Folkhälsomyndighetens webbplats finns uppdaterad information om Coronaviruset: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

samt på Enköping kommuns webbplats:
https://enkoping.se/kommun-och-politik/sakerhet-och-trygghet/krisberedskap/information-om-coronaviruset.html

Om vi har information som är specifik för vår verksamhet och dig som hyresgäst hos oss kommer vi lägga ut uppdaterad information på ehb.se.