Romberga

Romberga är ett av EHB:s större bostadsområden. Under 2018 påbörjades renoveringen av våra nästan 700 bostäder i Romberga. Renoveringen genomförs i 10 etapper och beräknas ta cirka 7 år att genomföra. Utöver kök och badrum installerar vi ett nytt ventilationssystem, jordar el i bostäder, byter vatten- och avloppsstammar, installerar IMD och tempgivare i alla bostäder samt inför ett elektroniskt passersystem i portar, tvättstuga och renoverar hissen i de hus där det finns och behövs. De boende får välja färg på linoleummattan och väggarna i boytan samt färg på klinkergolvet i badrummet. Väggarna i badrummet är i vitt kakel. I samband med renoveringen kommer en hyreshöjning ske.

Mer information om renoveringsprojektet finns på romberga.nu

Fiber är indraget och hyresgästerna väljer själva om de vill lägga till tjänster som erbjuds av flera leverantörer via Open Universe. I hyran ingår 0,5mbit/s data och för närvarande cirka 15 tv-kanaler i det analoga nätet.

Bra förvaringsmöjligheter erbjuds i form av eget källarförråd och gemensam tvättstuga och grovtvättstuga finns i bostadsområdet.

Det finns bra gång- och cykelvägsförbindelser samt närbelägen busshållplats. Det finns möjlighet att komplettera med egen parkeringsplats via EHB:s separata kö för parkeringsplatser.

I bostadsområdet Romberga finns flera stora, gröna innergårdar med lekplatser. Området ligger intill det stora handelscentret på Myran-området, som erbjuder ett brett utbud av livsmedelsbutiker, butiker, restauranger, gym och service. Det finns även förskolor, skola och fritidsgård inom promenadavstånd. Till resecentrum är det cirka 1,4 km.